Válaszon márkáinkból
Beszállító partnereink

- Agrob Buchtal

- Aita

- Alföldi

- Atlas Concorde

- Baumit

- Botament

- C. Padana

- Cipa

- Desso

- Dural

- Ermes

- Exportceram

- Hatria

- Italgraniti

- Keros

- LB Knauf

- Leonardo

- Mapei

- Marazzi

- Marazzi Espana

- Marca Corona

- Mirage

- Musis

- Piemme

- Profilplast

- Provenza

- Ravak

- Refin

- Sapho

- Schlüter

- Seremissima

Jó tudni

Burkolások kivitelezésénél és burkolóanyag vásárlásnál az alábbi szempontokat feltétlenül a figyelmükbe ajánljuk:

 

Cégünk, a Dominó Kft. 23 éves tapasztalattal rendelkezik burkolatok kivitelezésében és kereskedelmében. Ebben az időszakban a burkolóanyagok minősége és kínálata hatalmas fejlődésen ment keresztül. A ragasztás technikában szintén teljes technológiai váltás következett be.

A burkolatok esztétikai megjelenése mellett Önöknek fontos szempont azok tartóssága, ezért vásárlásnál döntéseiket átgondoltan, a kereskedő és kivitelező szakemberek véleményeinek figyelembevételével hozzák meg.

Egy igényes burkolat kivitelezésénél a burkolótól mindenképpen kérjenek referenciát - ne az ár, hanem a minőségi munkavégzés és megfelelő segédanyagok használata legyen a legfontosabb és elsődleges szempont.

 Mit kell Tudni a burkolóanyagokról?

  Anyagminőség

- Mázas kerámia padló és falburkolatok

Hagyományos vörös vagy fehér agyag alapanyagból égetett mázréteggel ellátott burkolóanyagok. Falburkolatoknál általános, padlóburkolatoknál egyre jobban kiszorul. A beépítés lehetőségét nagy mértékben meghatározza kopásállóságuk – erre feltétlen figyelni kell.

- Mázas gres / gres smaltato/ burkolóanyagok

Gres anyagra kerül a felületet biztosító máz réteg, a gres anyag általában a mázréteghez hasonló színben készül ,így az esetleges kopások a használat során nem feltűnőek. Az előzőnél tartósabb, esztétikusabb burkolatot biztosítanak.

 - Anyagában színezett gres burkolatok

A teljes anyagvastagság azonos anyag összetételű, nincs felületi máz, a legnagyobb igénybevétel elviselésére alkalmas.

Dobozon található jelölések

A gyártástechnológiából adódóan a különböző időpontban készült burkolóanyagok eltérő árnyalatúak és méretűek lehetnek, a gyártás során különböző minőségű termékek keletkeznek. Minden gyár minősíti a termékeit és a dobozokon a minősítést szerepelteti. A burkolóanyagok  dobozán feltüntetésre kerül:

-       minőségi osztály

-       Kalibráció / a lapok pontos méretét jelöli  számokkal / pl. 8 , 9 , 0 ,1 ,2,  3/

-       Tónus / a lapok színét jelöli /

 

Vásárláskor ill. utánrendeléskor feltétlen figyelni kell arra, hogy azonos tónusú és kalibrációjú lapokat vásároljanak.

Burkolólap minőségek

Léteznek  hagyományos ún. préselt élű ill. rektifikált /él vágott/ burkolóanyagok. A rektifikálással a burkolóanyagokat teljesen azonos méretre vágják. Ezzel a módszerrel érik el, hogy a megnövekedett minőségi elvárásoknak meg tudjanak felelni és teljesen azonos fugaméretű burkolat készülhessen. Általában  az igényesebb, nagyobb esztétikai igényt megjelenítő lapok készülnek ezzel a módszerrel.

Mit kell tudni a ragasztóról, fugázóról , mire figyeljünk? 

            A felhasználható minőséget meghatározza a beépítés helye, a burkolólapok mérete illetve anyaga. A kiválasztásnál az  alábbiakra feltétlen figyeljünk.

     Teraszok: jelenleg a legkritikusabb , legtöbb problémát okozó szerkezetek!

A Magyar szélsőséges időjárási viszonyok között nagyon nehéz és nagy odafigyelést igényel egy  tartósan felfagyás mentes kültéri burkolat kivitelezése. A „fagyálló ragasztó” nem megoldás, mindenképpen javasolt a hígágyas flexibilis min. C2TE minőségű ragasztó használata. A 30x30cm - nél nagyobb lapoknál kettős kenést / a lapra és a fogadófelületre is ragasztót kell húzni/ kell alkalmazni az üregmentesítés biztosítása és a jobb tapadás érdekében. Minimum 1,5% lejtést kell kialakítani , hogy a víz beszívódása minimális legyen. A fugázáshoz minden esetben flexibilis ragasztót kell alkalmazni. A burkolat alatt kenhető szigetelést kell készíteni, mely megakadályozza, hogy a csapadékvíz a szerkezetbe szívódjon, a talajpára a ragasztóban csapódjon ki ill. rugalmasságánál fogva  feszültségmentesítő rétegként működik a burkolat és aljzat között.

     Belső felületek

Padlófűtésnél, szigetelt felületeken flexibilis ragasztót alkalmazzunk. Figyeljünk rá, minden gyártó megadja, hogy adott minőségű ragasztója mekkora lapméretig alkalmazható.

     Hol és mivel szigeteljünk?

Lakásokban a vizes helyiségek padlóját és falát minden esetben ún. folyékony fólia vagy kétkomponensű szigeteléssel lássuk el . A hajlatokba sarokerősítő szalag elhelyezése kötelező.

A teraszokat, erkélyeket szintén szigetelni kell rugalmas repedésáthidaló képességgel rendelkező szigetelő anyaggal.